Závitovačka

 

Náš nejnovější výrobek

Závitovačka  je z našeho pohledu výborná pomůcka na výrobu malých vnějších a vnitřních závitů v rozmezí M 1,4 až M6 určená hlavně pro modeláře,kutily a firmy kde potřebují občas vyrobit drobnější závity, které si na obráběcích strojích netroufnou udělat.K upínání závitníků záměrně používáme vrtací hlavičku.Je zde možné snadno nastavit moment prokluzu a tím zamezit případnému zalomení závitníku.Na závitovačce lze dělat i větčí závity ,ale to se musí oddělat točné kolečko a na čtyřhran nasadit třeba vratidlo na závity protože s kolečkem by jste už neměli sílu závitovat.

Závitovačka má svislou osu Z stavitelnou pomocí šroubu.Osa X se najíždí přímo pomocí zévitníku a v ose  Y si závitník sám přitahuje nebo oddaluje závitovaný kus. Závitovaný díl lze také upnout pomocí šroubů M6 a T-matic šíře 8/M6 a  potom je  pohyb v ose Y zajišťován volným pohybem stolu v kluzném uložení.

Při výrobě vnějšího závitu můžeme použít přípravek s vrtací hlavičkou který rovněž vyábíme.Na obrázku je sestava s tímto přípravkem.Přípravek ve vystředěn v ose X a osu Y si musíme nastavit s pomocí dvou válečků upnutých do hlaviček

 

Závitové očko s pomocí převlečné matice lehce upneme do držáčku oček který jsme zdokonalili a odstranili věčně vypadávající šroubky.Očko je vystředěné a pevně aretované ve své ose bez nějakých problémů. I tento držáček oček vyrábíme.

 

Tento upínací přípravek se velmi osvědčil a vyniká hlavně rychlou výměnou závitových oček.

Závitovaný díl s vnějším závitem upínáme nejlépe do přípravku opět s vrtací hlavičkou,který je vystředěný s X osou vřeteníku.Hřídel na kterém je hlavička našroubovaná je dutý ( pr.7mm) a lze tedy závitovat i dlouhé díly

Brzy zde představíme další přípravky na rozšíření možností této závitovačky.

Při případném dotazu či zájmu o nákup závitovačky nebo přídavných dílů ,dejte vědět.

Všechny výrobky tady vystavené jsou našimi výrobky a nebyly nikde okopírovány a ani my si nepřejeme ,aby byly kopírovány.Je pravda ,že naši poslanci,senátoři a ani evropská unie tomu nezabrání (mají jiné důležitější starosti),ale přesto je to naše přání.Bohužel jen přání,svědomí máme každý dle potřeby.